Heleen de Witte


Ik ben in 2017 begonnen als speelgroepleider bij Huismuziek. Tot nu toe vind ik het heel leuk en ook de groep is erg gezellig. Reden genoeg om, als je leuke mensen zoekt om samen muziek mee te maken, je er bij aan te sluiten!

Buiten de Huismuziek leid ik regelmatig groepsrepetities van andere amateurorkesten zoals Flos Campi en Het Gewestelijk Orkest in Cuijk.

Thuis in mijn lesruimte heb ik een redelijk grote lespraktijk.

Samen met mijn man heb ik een zaak voor verhuur, restauratie , finetuning en verkoop van alle soorten strijkinstrumenten en accessoires. Hij heeft verstand van de instrumenten en ik doe de administratie.

Ik ben mijn studie dwarsfluit begonnen aan het Maastrichts Conservatorium, heb daar mijn docerend musicus diploma behaald, daarna ben ik op uitnodiging van de beroemde fluitist William Bennett in Freiburg im Breisgau verder gaan studeren. Na het behalen van het Solistendiplom heb ik in Maastricht nog het UM diploma en de aantekening kamermuziek beide cum laude behaald.

Ik heb tijdens en na mijn studie gewerkt bij Het Limburgs Symfonieorkest, het Städtisches Orchester Aachen en Nederlands Philharmonisch Orkest. Uiteindelijk ben ik gaan werken als fluitist bij Het Gelders Orkest, dat heb ik 25 jaar gedaan. 

 

Toen ben ik gestopt om meer tijd te hebben voor leuke projecten zoals Mythisch met Muziek ( www.mythischmetmuziek.nl ), kamermuziekensembles, begeleidingsorkesten, de  strijkinstrumentenzaak en natuurlijk voor Huismuziek.